Të bërurit dashuri, ndoshta është kënaqësia më e madhe e jetës. Ne do ta bënim atë çdo ditë dhe në çdo kohë, por shpesh për shkak të mungesës së kohës ose “lëndës së parë”, nuk bëjmë dashuri për një kohë.

Megjithatë, hulumtimi ka treguar se do të ishte e përshtatshme që të ketë marrëdhënie seksuale të paktën dy herë në javë.

Me sa duket, ata që nuk bëjnë dashuri sëmuren më shpesh, sepse abstinenca seksuale nxit qarkullimin më të madh të mikrobeve të trupit tonë.

Le të mos flasim për stresin: seksi i çliron hormonet që i kundërvijnë atyre të stresit, dhe natyrisht ul gjithashtu vetëbesimin.

Është gjithashtu e rëndësishme që të qëndroni në “trajnim”, përndryshe në afat të gjatë mund të keni edhe më shumë vështirësi duke u ngacmuar dhe rrezikoni të humbni dëshirën.

Por ka një aspekt tjetër që nuk merret në konsideratë: duke bërë dashuri do t’ju ndihmonte për të parandaluar fillimin e kancerit të prostatës. Shkurtimisht, bëjeni sa më shumë që të jetë e mundur. Dhe jo vetëm për kënaqësi!

Loading...