Të bësh Yoga është mënyra më e mirë për t’u kujdesur për veten, si në shpirt ashtu edhe në trup. Në fakt ne mund të humbasim peshën e tepërt, dhe kjo pa ndonjë përpjekje.

Disiplina e Yogas është një praktikë e trashëgimisë orientale tani shumë e zakonshme në kulturën orientale dhe mund të jetë shumë e dobishme për humbjen e peshës.

Përveç përmirësimit të trupit, ajo gjithashtu ndihmon për të rivendosur paqen e shpirtit. Nuk ka asgjë më të mirë për të luftuar stresin dhe ankthin dhe për të gjetur paqe me veten.

Ka shumë pozicione të Yogas që ju mund të mësoni dhe praktikoni. Kjo disiplinë ju bën të humbni peshë nëse e praktikoni çdo ditë.

Si të ulni stresin?

Ajo thjesht na mban të zënë, dhe kjo është e mjaftueshme për ti kushtuar kohë vetes dhe mundësinë për të qëndruar larg me kuzhinën. Një praktikë sigurisht e duhur sidomos kur jemi nervozë.

Yoga, çfarë ju duhet për të shkatërruar yndyrën e tepërt

Por me ushtrimet e tij të veçanta, Yoga na lejon të eksplorojmë dhe të mësojmë pozicione të reja në të cilat të vendosim muskujt tanë. Dhe pastaj ajo gjithashtu përmirëson gjumin. Dhe duke fjetur mirë është sekreti për të jetuar më mirë.

Ndër pozicionet më të njohura janë ato të Përshëndetjes për Diellin, të quajtur kështu, sepse ajo duhet të bëhet në mëngjes drejt në drejtim të agimit. Dhe pastaj është ajo e përshëndetjes së Hënës, e cila në vend të kësaj duhet të zbatohet në mbrëmje ku rritet ylli më i afërt.

Një tjetër pozitë e njohur është ajo e Lotus: kjo ju bën të relaksoheni dhe të humbisni peshë veçanërisht në bel. Ju mund të gjeni lehtë video tutorials në internet për të parë lehtë se si t’i vënë ato në praktikë.

Loading...