Grupi i automjeteve gjermane Volkswagen (VW) është duke hyrë në tregun e ri dhe planifikon të prodhojë skuterë elektrikë me kompaninë start-up kineze, sipas të përditshmes gjermane Welt.

Bëhet fjalë për një treg që prodhuesit e tjerë të automobilave, si BMW, tashmë prodhojnë skuterë elektrikë.

Sipas Welt, VW hyn në prodhimin e skuterëve elektrikë me start-upin kinez NIU.

Së bashku, ata tashmë duan të prodhojnë modelin “Streetmouth”, i cili u prezantua në panairin e vitit të kaluar në Gjenevë.

Skuteri, në një motor elektrik, do të arrijë shpejtësi deri në 45 kilometra dhe do të jetë në gjendje të arrijë një maksimum prej 60 kilometrash në orë.

VW pret shumë nga hyrja në këtë treg dhe vlerëson se deri në vitin 2030 tregu për automjetet elektrike do të arrijë një vëllim prej rreth 450 miliardë euro.

NIU është një partner shumë eksperiencë, pasi është një ndërmarrje e themeluar pesë vjet më parë, e cila deri më tani ka ofruar 640,000 skuterë elektrikë. Në Kinë, NIU mban një pjesë tregu prej rreth 40 për qind.

Në Gjermani, ende nuk ka asnjë autorizim të përgjithshëm për skuterë elektrikë, dhe shteti federal dhe provincat janë duke argumentuar rreth miratimit.

Në vende të tjera, në mesin e SHBA-ve, skuterët tashmë janë miratuar zyrtarisht dhe janë jashtëzakonisht të popullarizuara në mesin e qytetarëve për vozitje në distanca të shkurtra.