Persona të armatosur tentuan të hyjnë në parlamentin turk por u arrestuan nga policia.

Zyrtarët turq thonë se policia ka arrestuar dy militantë të dyshuar të krahut të majtë, të cilët u përpoqën të hynin në parlamentin e vendit me objekte të mprehta dhe një mjet eksplozivi të mashtrimit.

Fahrettin Altun, drejtori i komunikacionit presidencial, tha të mërkurën herët se të dyshuarit ishin anëtarë të Partisë së Ftohtë Revolucionare të Çlirimit të Popullit, i njohur edhe si DHKP-C.

Ai e quajti përpjekjen e tyre një “veprim terrorist kundër vullnetit dhe paqes së kombit”.

Agjencia shtetërore Anadolu tha se të dyshuarit – një grua dhe një burrë – arritën të martën në ndërtesën e parlamentit dhe u përpoqën të merrnin peng një zyrtar të sigurisë përpara se të nënshtroheshin, raporton “AP”.

DHKP-C konsiderohet një organizatë terroriste nga Turqia, SHBA dhe Bashkimi Evropian.

Altun tha se lidhjet e tyre të brendshme dhe të jashtme do të zbulohen dhe llogariten.

Loading...