Parlamenti Studentor i Universitetit të Tetovës iu bashkua Grupit Internacional të të Rinjve për Paqe (GIRP – IPYG ) nga Koreja Jugore, duke u bërë pjesë e projektit “Peace Walk”.

Studentët nga të gjithë fakultetet e Universitetit të Tetovës marshuan së bashku në kampusin e Universitetit, duke dhënë mesazhe për paqe në botë dhe ruajtjen e saj. Ato përmes këtij marshi kishin për qëllim sensibilizimin e popullatës sonë për rëndësinë që ka paqja dhe se ajo duhet të dominojë gjithandej në botë.

Kryetari i Parlamentit Studentor, Islam Imeri i falënderoi të gjithë studentët për gatishmërinë e tyre që tregojnë për të kontribuar në aktivitete të ndryshme të cilat janë në interes jo vetëm për ata, por edhe për shoqërinë në përgjithësi.

T mobile In article [1]

Ai, gjithashtu tha se në marshin e paqes kanë marrë pjesë një numër i konsiderueshëm i studentëve duke dëshmuar edhe njëherë përkushtimin e tyre për të ndihmuar paqen duke kontribuar gjithsecili në mënyra të ndryshme dhe se vetëm përmes paqes do të mund të eliminohet çdo lloj dhune apo konflikti.

Marshi për paqe i studentëve u përmbyll para Qendrës për Paqe dhe Menaxhim Transkulturor të Universitetit të Tetovës.