Policia sllovene njoftoi sot se numri i kalimeve ndërkufitare të emigrantëve të paligjshëm është rritur në 3,000 këtë vit, ndërsa në katër muajt e parë të vitit të kaluar ka pasur 1,300 raste të tilla, njoftoi agjencia e lajmeve STA.

Shtetësia e emigrantëve është e ndryshme, tha policia, duke shtuar se numri i qytetarëve të Algjerisë, Pakistanit dhe Marokut është rritur në masë të madhe.

Policia në Novi Mesto dhe Lubjanë kapën numrin më të madh të emigrantëve të paligjshëm, pasuar nga policia në Kopër.

Numri i emigrantëve të paligjshëm që kërkonin mbrojtje ndërkombëtare në katër muajt e parë të këtij viti u rrit me rreth 25 për qind, duke arritur në rreth 1,260 raste të regjistruara që nga fillimi i këtij viti.

Policia kufitare refuzoi të hyjnë në vend 1.550 shtetas të vendeve të treta, pasi nuk i plotësuan kushtet e kërkuara dhe shumica u kthyen në kufirin me Kroacinë.

Shumë prej tyre janë nga Ballkani ose Afganistani, sipas një raporti të policisë sllovene.

Rreth 210 shtetas të huaj, përfshirë 20 qytetarë sllovenë, u ekstraduan nga vendet e tjera në Slloveni.

Loading...