Efekti anti-inflamator i qershive ju ndihmon që të mbani trupin tuaj të shëndetshëm, për më tepër qershitë renditen më poshtë se shumë fruta të tjerë për nga indeksi i glycemic.

Kjo do të thotë se qershitë nuk shkaktojnë ngritje të sheqerit tuaj të gjakut dhe nivelet e insulinës.

Këto veti e bëjnë qershinë si mbrojtëse kundër diabetit dhe të jetë një frut i rëndësishëm për menaxhimin e diabetit nëse tanimë e keni atë.