20 vjet më parë, në burgun famëkeq të Dubravës, kur serbët mbanin në arrest qindra shqiptarë, kishte filluar mizoria e ushtarëve dhe policëve serbë kundër të burgosurve shqiptarë.

Në një video të publikua shihet tmerrin dhe pasqyrimi i qartë i pamjeve të masakrës e cila ka ndodhur 20 vjet më parë.

Tmerruese është se të burgosurit që ishin në këtë burg, shihen të vrarë në oborrin e burgut.

Në këtë video, pjesë nga një libër mund të dëgjoni edhe rrëfime e përjetime nga ë mbijetuarit e masakrës.

“Hijet e thyera” është libri i shkruar nga autori Rasim Selmanaj, i cili është një nga të mbijetuarit e kësaj masakre.

 

Loading...