“Lumi i Pesë Ngjyrave” në Kolumbi ndodhet në parkun nacional Serranía de la Macarena, në provincën e Meta.

Nga qershori deri në nëntor, muajt midis stinëve të lagështa dhe të thata, bimët e lumit krijojnë një shfaqje shumëngjyrëshe.

Ngjyrat prodhohen gjatë procesit riprodhues të bimëve ujore të quajtura Macarenia clavigera.

dhuro

Gjatë sezonit të thatë, lumi mbyllet për publikun për të lejuar që ekologjia e zonës të rigjenerohet nga ndikimi i vizitorëve.

Lumi është i gjatë 100 km. Ky ‘ylber ujor’ është një nga mrekullitë më spektakolare natyrore në Amerikën e Jugut.

Në shtratin e lumit krijohet ngjyra e kuqe e ndritshme, ajo e verdhë, jeshile, blu dhe e zezë gjatë periudhës kur kushtet e motit janë të përshtatshme.

Edhe pse ngjyrat mund të shihen në mes të majit dhe ndonjëherë në dhjetor, ato janë më të ndritshme gjatë muajve qershor dhe nëntor.

Loading...
Global