umbja e flokëve është një problem që prek shumë njerëz të të gjitha moshave. Shpesh ky fenomen është shkaktuar, ose të paktën i theksuar, nga lloji i shampos të përdorur, e cila, për shkak të prezencës së tepruar të produkteve kimike, than flokët, duke shkaktuar që ato të bien.

Këtu është një ilaç natyral për të luftuar humbjen e flokëve:

Përbërësit për shampon: Sode buke (tre nëse keni flokë të gjatë, një në qoftë se keni flokë të shkurtër), gota me ujë të ngrohtë (tre në qoftë se keni flokë të gjatë, një në qoftë se keni flokë të shkurtër), uthull molle: 1 gotë, uji: 1 gotë, shishe plastike: 1

Përgatitja dhe aplikimi:

Përzieni sodën e pjekjes me ujë në një tas. Merrni një shishe dhe derdhni në ujë dhe uthull. Shkundni shishen derisa përbërësit të jenë plotësisht të përzier.

Lani flokët me shampo bikarbonat, duke masazhuar mirë kokën tuaj. Pas pak minutash hiqni shampon me shumë ujë të nxehtë dhe vazhdoni me aplikimin e zgjidhjes me bazë uthull. Lëreni atë për 10 minuta dhe pastaj lajeni me shumë ujë të nxehtë.