emperatura e dhomës ku flemë, sidomos në muajt e dimrit, është me rëndësi thelbësore. Siç tregohet nga një studim i kryer nga disa studiues, gjumi ynë dhe disa aspekte të trupit tonë përmirësohet sipas kushteve klimatike në të cilat flemë. Por, befason studimi, ne kemi përfitimet më të mëdha duke fjetur në një dhomë të ftohtë!

Ju keni të drejtë, duke fjetur në një dhomë temperatura e të cilit luhatet në mes të 15 dhe 19 gradë, shumë më poshtë 20/23 gradë të zakonshëm në të cilën ne zakonisht përdorim për të ndier se ngrohtësia që shkakton gjumin, sjell shumë përfitime për trupin tonë.

Para së gjithash zvogëlon rrezikun e diabetit dhe sëmundjeve metabolike, zvogëlon rrezikun e plakjes, duke qenë se temperatura e ulët e pengon trupin të ftoj natyrshëm përmes gjumit dhe melatoninës, e cila është një anti-moshë shumë e fuqishme.

Së fundmi, ekspertët ju këshillojnë që të flini lakuriq nëse jeni në çift. Mos mendoni menjëherë për një sfond seksual të kësaj gjëje, por thjesht për faktin se trupi ynë, në kontaktin lëkurë-lëkurë me një tjetër, prodhon një hormon të quajtur oksitocin, ky hormon rrit shëndetin fizik dhe mendor dhe parandalon stresin, depresionin dhe ulë presionnt arterial.

Së fundi, duke fjetur në një mjedis më të ftohtë, do të na lejojë që të flemë më shpejt, pasi trupi do të arrijë temperaturën korrekte për një gjumë të duhur, kështu që ne do të mund të flemë sa më shpejt.

Loading...