Udhëheqësit iranianë dhe amerikanë u sigurojnë kombet e tyre se nuk kërkojnë luftë. Por midis iranianëve të zakonshëm që tashmë përballen me vështirësi nga shtrëngimi i sanksioneve, nervat janë duke u shqetësuar se situata mund të dalë jashtë kontrollit, shkruan Reuters.

Në intervistat e kryera nga jashtë vendit përmes telefonit dhe në internet, iranianët kanë bërë diskutime të nxehta në shtëpi, në rrugë dhe në mediat sociale.

Perspektiva e luftës tani ishte tema kryesore e bisedës në vendet e punës, taksi dhe autobusë, tha për Reuters Nima Abdollahzade, një konsulente ligjore në një kompani iraniane.

“Përveç përkeqësimit të ekonomisë iraniane, besoj se efekti është edhe më i rëndë” i konfrontimit me Shtetet e Bashkuara “është në situatën mendore të iranianëve të zakonshëm”, tha ai. “Ata po mbajnë një sasi të konsiderueshme stresi.”

Shtetet e Bashkuara u tërhoqën nga një marrëveshje midis Iranit dhe fuqive botërore një vit më parë që kufizuan programin bërthamor të Iranit në këmbim për heqjen e sanksioneve ekonomike.