Në Gjykatën e Apelit në Shkup sot dhe nesër duhet të shqyrtohen ankesat e 33 personave të gjykuar për këmbim zjarrin e përgjakshëm në “Lagjen e Trimave” në Kumanovë në maj të vitit 2015, në të cilin jetën e humbën tetë pjesëtarë të Forcave të Sigurisë së Maqedonisë dhe dhjetë anëtarë të grupit të armatosur, ndërsa 30 persona u plagosën.

Sipas aktgjykimit të Gjykatës Themelore Shkup 1 prej 2 nëntorit 2017 për sulm terrorist më 9 dhe 10 maj 2015 u gjykuan 33 persona.

Shtatë prej të akuzuarve morën burg të përjetshëm, 13 u dënuan me nga 40 vjet, gjashtë me 20 vjet, një me 18, dy  me  nga 14, dy të tjerë me nga 13, ndërsa edhe dy u dënuan me nga 12 vjet. Katër morën aktgjykime për lirim. Prokuroria atëherë kërkoi burg të përjetshëm për të gjithë.

Për ankesat e 33 të gjykuarve sot dhe nesër do të mbajë seanca gjykata e shkallës së dytë.