Një gjahtar dekoroi shtëpinë e tij me qindra ujqër të ngordhur.

Në sezonin e gjahut të vitit 2012, Will Huppertz i Alberta vrau 352 kojota dhe 31 ujqër, të cilat më pas i për të dekoruar shtëpinë e tij.

Është e rëndësishme të theksohet se çdo gjë që kishte bërë ky gjahtar, nuk ishte e paligjshme. Në fakt, ky lloj i gjuetisë është inkurajuar nga autoritetet lokale.

T mobile In article [1]

Matt Janz, drejtor i përgjithshëm i shërbimeve të mbeturinave tha se ata janë duke bërë çmos për të mbajtur numrin e popullsisë.

“Këshilli ynë konsideroi se numri i kojotave dhe ujqve është mjaft i madh. Kësisoj, gjuajtja e tyre me armë dhe vrasja e tyre do të krijonin një lloj qetësie për banorët”, deklaroi Janz.

Gjahtarët majde paguhen për vrasjen e kafshëve, dhe marrin 15 dollarë për çdo trup të kojotës, e 75 sosh për çdo ujk të sjellë në institucionet e vendit.

Comments are closed.