Një zog gjigant u fotografua nga fotografi amator Douglas Currie muajin e kaluar në Ishullin e Mull në Skoci i cili njihet edhe si ‘Ishulli i Shiponjave’ për shkak të numrit të madh të këtyre shpendëve.

Fermerët janë në alarm të kuq pasi një shqiponjë është fotografuar duke fluturuar me një qengj të vogël në kthetrat e saj.

Zogu i gjigant u kap nga fotografi amator Douglas Currie muajin e kaluar në Ishullin e Mull duke nxitur edhe shqetësimin e vendasve.

Douglas, 74 vjeç, nga Loanhead, Midlothian fotografoi shqiponjën, gjatësia e krahëve të së cilës mund të arrijë deri në 6 metra, jashtë brigjeve skoceze, kur ishte duke pushuar me gruan e tij.

Ai tha: “E pamë se mbante një gjallesë te madhe në kthetrat e saj dhe për një moment menduam se bëhej fjalë për një peshk, por pastaj e kuptuam se ishte një qengj dhe filluam të thërrisnim në drejtim të tij pasi qingji po luftonte për të shpëtuar nga kthetrat”.

Parakalimi i shquar vjen vetëm disa javë pasi Anglia Natyrore konfirmoi se 60 shqiponjave do të lirohen gjatë një periudhe pesëvjeçare në Isle of Wight.

Farmer Alastair Culbertson bërtiti: “Ne mund të qengjit në parqe pranë shtëpisë për të mbrojtur qengjat e rinj, por sapo të dalin në kodër të hapur ata dhe nëna e tyre bëhen objektiva.

Madhësia e këtyre shqiponjave dhe stomaku që kanë bën që të kenë nevojë për një ushqim të konsiderueshëm në përmasa si është edhe një qengj.

Duke qenë se kanë krahë në një madhësi prej 6 metrash këto shqiponja e kanë shumë të lehtë të rrëmbejnë një qengj.

ImageZogu i gjigant u fotografua nga fotografi amatore Douglas Currie