Ministria e Arsimit dhe EVN Maqedoni kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi. Memorandumi avancon bashkëpunimin për ndërtimin e një sistemi më të mirë arsimor, promovimin e arsimit të mesëm profesional. Memorandumi po ashtu përmban aktivitete, seminare dhe konferenca të përbashkëta. Shtefan Peter, Kryetar i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni, falënderoi Ministrinë e Arsimit për bashkëpunimin e ngushtë ndërsa siguroi se bashkëpunimi do të vazhdojë edhe më fuqishëm në të ardhmen.

Sot është një ditë e rëndësishme për ne sepse po nënshkruajmë një memorandum bashkëpunimi mes Ministrisë së Arsimit për të ardhmen e fëmijëve tanë. Por bashkëpunimi ynë nuk fillon tani por ka qenë gjithmonë, prej shumë kohësh. Memorandumi i sotëm bën lidhjen e munguar në këtë drejtim, sepse ky bashkëpunim veçmë kishte filluar dy vjet më parë, por nuk ishte finalizuar. Prandaj sot jemi këtu për të vënë në praktikë të projekt që kishte ngelur pezull për shkak të burokracive, një premtim i vjetër për fëmijët. Ne duhet t’u japim një të ardhme të rinjve këtu në Maqedoninë e Veriut- deklaroi Stefan Peter, Kryetar i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni.

Loading...