Dy alpinistë indianë kanë vdekur dhe një kilian është zhdukur në malin Kanchenjunga, malin e tretë më të lartë në botë, thanë organizatorët e ekspeditës të enjten, raporton AFP.

Biplab Baidya, 48 vjeç dhe Kuntal Karar, 46, ishin në malin mbi 8,586 metra në kufirin Nepal-India me një ekip pesë anëtarësh nga Bengali i Perëndimit.

Megjithë përpjekjet e shpëtimit, të dy vdiqën mbi 8,000 metra në të ashtuquajturën “zonë vdekjeje” ku nuk ka oksigjen të mjaftueshëm për shumicën e njerëzve për të marrë frymë normalisht.

“Ne besojmë se ata vuajnë nga problemet e lartësisë. Udhëzuesit tanë po përpiqen të sjellin trupat në kampe të ulëta,” tha Keshab Poudel për AFP.

Loading...