Një fermer ka regjistruar 15 dele në një shkollë fillore franceze për të rritur numrin e nxënësve, pasi autoritetet paralajmëruan se do ta mbyllnin një klasë.

Në shkollën “Jules Ferry” në Crets-en-Belledonne, një fshat në Alpet e Grenbole-s, numri i nxënësve ra nga 266 në 261, shkruan bbc.

Duke marrë një veprim sfidues, Michel Girerd vendosi të regjistrojë simbolikisht disa prej deleve të tij. Në mesin e ‘nxënësve’ të rinj, tash janë edhe Baa-Bete, Dolly dhe Shaun.

Girerd u shfaq para shkollës me 50 dele të tij, në një ceremoni të veçantë, ku morën pjesë rreth 200 persona, në mesin e tyre nxënës, mësues e zyrtarë.

Gjatë kësaj kohe, fëmijët mbanin në duar pankartat me mbishkrimet “Ne nuk jemi dele”

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...