Hakerat rusë arritën të depërtojnë në sistemet zgjedhore të dy qarqeve në shtetin juglindor të Floridës, tha dje guvernatori i saj, por duke siguruar votuesit se nuk kishte manipulime të rezultateve.

Raporti i fundit për ndërhyrjen e rusëve në zgjedhje, i publikuar nga këshilltari i posaçëm, Robert Mueller thotë se autoritetet federale dyshojnë se një qark ishte hakuar.

“Jam takuar me FBI-në rreth çështjes së zgjedhjeve në raportin ‘Mueller,” tha Ron DeSantis në një konferencë për shtyp të transmetuar në televizionin lokal.

“Në dy qarqe në Florida është ndërhyrë në rrjetet e zgjedhjeve. Asgjë nuk është manipuluar,” tha ai, por janë prekur të dhënat e votuesve.

Me sa duket, hakerat kanë përdorur një fushatë me llogari që marrin informacion duke u paraqitur si një kompani legjitime për të shënjestruar një kompani që ishte e përfshirë në sistemin e votimit.

Kjo fushatë shpesh herë përfshin dërgimin e email-ve që duken të jenë të besueshëm, por që në fakt përmbajnë shtesa që lejojnë që të ndërhyhet në sistem.

Raporti ”Mueller” doli në përfundimin se Rusia kishte ndërhyrë në zgjedhjet e vitit 2016 në SHBA, por nuk gjeti asnjë lidhje midis Rusisë dhe fushatës së presidentit Trump.

Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M162740ScriptRootC217610")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M162740ScriptRootC217610");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=217610;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src="//jsc.mgid.com/t/e/tetovasot.com.217610.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();