Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka e pranishme sot në aeroportin e Rinasit, një ditë pas vendimit për  vendosjen e FA në këtë aeroport  sqaroi edhe arsyet e vendimit.  Ajo tha se aeroporti është një infrastrukturë e NAO-s, ndaj edhe Ministria e Mbrojtjes është e detyruar të sigurojë sigurinë.

“Duhet të keni parasysh që pothuajse e pisëtës i takon FA gjysma tjetër për përdorim civil. Aeroporti është infrastrukturë e NATOS sepse ulën aviopnët e NATOS-s. Kjo është infrastrukturë ushtarake pjesërisht, cënimi i të gjithëve na prek të gjithë. Nuk po diskutojmë dislokim të ushtrisë por marrjen a masave. Kështu që debati. Sot kemi këtë ngjarje,e  cila është një ngjarje që përsëritet dhe hetohet. Ne jemi këtu sepse kemi edhe një detyrim ligjor. Pika 11 e këtij ligji na detyron të sigujmë sigurinë. Lulzim Bashës nuk i mësojmë dot kushtetutës. Nëse do lexonte kushtetutën nuk do digjte si kalli opozitën.  Ky vendim duhet të ishte një vendim për t’u përshëndetur se patjetër që ofron siguri. Është porta hyrëse e të huajve me Shqipërinë, marrja e masave që duhet të bënte koncensionari që në fillim do të bëhen ne. Do të ketë vetëm patrullim.”-u shpreh ajo.

Vijon…