Terapia imune ka revolucionarizuar trajtimin e kancerit duke shfrytëzuar sistemin imunitar për të luftuar tumoret. Në veçanti, kontrolluesit e sistemit imunologjik kanë demonstruar potencial të madh në trajtimin e tumoreve të ngurta, të tilla si melanoma dhe kanceri i mushkërive.

Shpresa është që një ditë opsionet e imunoterapisë do të ekzistojnë për të gjitha llojet e tumoreve.

Disa lloje të imunoterapi përdoren për të trajtuar kancerin. Këto trajtime ose mund të ndihmojnë sistemin imunitar të sulmojnë kancerin direkt ose të stimulojnë sistemin imunitar në një mënyrë më të përgjithshme.

Një arsye që qelizat e kancerit shtohen dhe krijohen është sepse janë në gjendje të fshihen nga sistemi imunitar i organizmit.

Disa terapi imune mund të dallojnë vendndodhjen e qelizave të kancerit kështu që është më e lehtë për sistemin imunitar për t’i gjetur ato dhe për t’i shkatërruar.

Terapitë imune të tjera nxisin sistemin imunitar të funksionojë më mirë kundër kancerit.

Terapia imune mund të shkaktojë efekte anësore, të cilat ndikojnë njerëzit në mënyra të ndryshme.

Efektet anësore që mund të keni dhe mënyra se si do të ndiheni do të varet nga sa të shëndetshëm jeni para trajtimit, nga llojit të kancerit, në çfarë fazë është ai, llojit i terapisë që po merrni dhe doza.

Loading...