Ne duhet t’i japim fund mediokritetit në politikë, sepse jeta jonë tashmë varet nga vendimet politike. Gjithçka që ndodhi në 30 vitet e fundit kur njerëzit u klonuan, si kiborgë u bënë politikanë dhe u klonizuan. Mendoj se duhet të largohen dhe të fillojmë një politikë të re të orientuar drejt pranverës që do të zgjojë më të mençurit dhe më kritikët. Unë shpresoj se mund ta bëj këtë”, tha kandidatja presidenciale, e mbështetur nga VMRO-DPMNE, Gordana Siljanovska Davkova, e cila kishte një takim me të rinjtë në Shkup.

Kjo,siç theksoi Siljanovska, është veçanërisht e vërtetë për pjesën femërore të popullsisë, megjithëse mbizotëron në shumë profesione, megjithatë nuk është në funksionet kyçe dhe kjo do të jetë dëshmi e kapacitetit demokratik dhe besueshmërisë së politikës maqedonase.

“Unë pres shumë energji, krijim, krijim të fshehur, të panjohur, të panjohur flas për gratë që të dalin përpara me ndihmën time dhe kështu do të jetojmë në harmoni në botën femërore dhe mashkullore. Në një botë njerëzore. Dhe, natyrisht, do të jetë me botën e të rinjve, sepse themi se e ardhmja i takon atyre dhe nëse nuk i përfshijmë ata në zgjidhjen e të tashmes, ata nuk do të jenë në gjendje të ndikojnë në të ardhmen”, thekson profesoresha.

Ajo vuri në dukje se nuk mund të ketë reforma pa një mendim kritik.

“Prandaj unë jam këtu, për të dëgjuar kritikat e fushatës deri tani, për atë që po ndodh, për të dëgjuar vërejtjet në mënyrë që të dimë se në cilën rrugë duhet të arrijmë në raundin e dytë”, shtoi Siljanovska.

Ajo më parë në profilin e saj në Fejsbuk tha se u mor mesazhi nga ata që nuk dolën për të votuar në raundin e parë më 21 prill. Në të njëjtën kohë, ajo u bëri thirrje atyre që fletëvotimin e tyre e kanë bërë të pavlefshëm, në raundin e dytë të dalin dhe të votojnë për të.