Pas bërjes së dushit, kokat tona bëhen zakonisht më të ndritshme, më të errëta dhe me më shumë yndyrë. Pra, pse ndodh kjo dhe sa shpesh duhet t’i lani flokët?

Rrënja e çështjes

Flokët e juaja bëhen të yndyrshme për të njëjtën arsye me fytyrën: Gjëndrat në lëkurë prodhojnë substanca me yndyrë të quajtura sebum. Sebumi është ajo që lag flokët dhe i mbron ato nga tharja.

Gjëndrat që prodhojnë sebum (të quajtur gjëndra dhjamore) janë të vendosura pranë rrënjëve të flokëve në shtresën e lëkurës të quajtur dermis.

Ndërsa përgjigjja në lidhje me sa shpesh duhet larë flokët është e ndryshme për të gjithë, askush nuk duhet të lajë flokët e tij çdo ditë, sipas dermatologëve.

Loading...