Blerja e sutjenave të para ishte një ritual i rëndësishëm i jetës së vajzave. Por tani ato nuk po i veshin fare ato.

Natyrisht dalja pa sutjena nuk është asgjë e re, por vajzat e reja sot po konsiderojnë daljen pa sutjena si triumf personal.

Një zgjidhje e tyre për të qenë më të rehatshme, që tani po kthehet në një lëvizje trendi. ShopStyle.com raporton për një rritje prej 56% të disa trikove, që janë të hapura dhe vishen në vend të sutjenave gjatë ushtrimeve.

Për Victoria’s Secret ky trend prezanton sfida të reja. Kjo pasi në shitjet totale të tyre 30% janë sutjena.

Të famshmet sikur Kendall Jenner, Demi Lovato, Jennifer Lawrence dhe Rihanna janë parë në shumë raste me veshje pa sutjena.

Sipas një studimi, sutjenat sportive është trendi më në rritje i vajzave të reja dhe kjo përkthehet në rritje prej 32% të këtij lloji të rrobave.

E gjitha çfarë mund të themi, është se mos veshja e sutjenave nga vajzat e reja i ka bërë djemtë e rinj, që ta përkrahin këtë trend.