Kandidati për president Stevo Pendarovski, i cili mbështetet nga partitë në Pushtet, në tubimin në Tetovë, ka deklaruar se ndjehet tejet i nderuar që mbështetet nga qytetarët e të gjithë bashkësive etnike në vend. Ai tha se me miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve është përmbyllur pjesa juridike e Marrëveshjes së Ohrit. Pendrovski i cilësoi si shumë të rëndësishme edhe marrëveshjet me Bullgarinë dhe Greqinë për rrugën eurotalntike të vendit.

“Fillimisht arritëm marrëveshje me Bullgarinë e cila i hapi dyert e Evropës për ne. E dyta, arritëm marrëveshje me Greqinë e cila në maksimum i zgjeroi perspektivat tona dhe praktikisht na dërgoi në Aleancën e NATO-s. Por unë do të dua që të potencoj këtu edhe një ligj, një projekt tjetër do ta quaja, për të cilin harxhuam shumë kohë, shumë energji, me shumë argumente, por nuk duhet të ankohemi. Ky është Ligji për gjuhët, me të cilin përfundimisht e mbyllëm pjesën juridike të Marrëveshjes së Ohrit”. – theksoi Stevo Pendarovski, kandidat për president