Themeluesi i Wikileaks, Julian Assange, u arrestua sot në Londër me kërkesë të Shteteve të Bashkuara, konfirmoi Scotland Yard.

Dhe, gjatë arrestimit Assange bërtiti: “Britania duhet të rezistojë, ju duhet të rezistoni!”

E gjithë bota po analizon një video që tregon policinë britanike duke tërhequr Assange nga ambasada ekuadoriane. Ai tentonte të rezistonte, ndërsa policët e tërhiqnin zvarrë. Në atë lloj skene, u dallua një libër që themeluesi i Wikileaks mbante në duart e tij.

Ky është një libër nga Gore Vidal – “Historia e Sigurisë Kombëtare të Shtetit”, dhe aty përfshihet  historinë e tij personale me Amerikën. Në këtë vepër shpalosen ngjarjet historike që çuan në krijimin e një kompleksi masiv ushtarako-industrial dhe si kultura politike i dha Amerikës “Presidencën Imperiale”.

Vidal ishte një shkrimtar, skenarist dhe politikan amerikan, i famshëm për romanet e tij dhe esetë e stilit të krisur, deklaratat provokative dhe të mençura, si dhe kritikat e ashpra ndaj politikës amerikane. Konsiderohet si një nga figurat më kontroverse të jetës publike amerikane të shekullit të njëzetë.

Shumë mendojnë se Assange në këtë mënyrë donte që botës t’i përcillte një mesazh. /tesheshi.com/