Iriqët janë përgjithësisht pre e lehtë për leopardët e rritur; Sidoqoftë, leopardët e rinj, të papërvojë, nuk kanë asnjë mundësi të nënshtrojnë një pre të tillë.

Ky leopard mori vrull të sulmonte një iriq duke menduar se i erdhi momenti të shijonte një vakt të shijshëm dhe madje me siguri ka menduar se para ka një pre të lehtë.

Nuk ka ndodhur kështu aspak sepse është mbushur me shumë gjemba dhe në pamje duket se ka dhimbje.

Duket se leopardi pendohet menjëherë për vendimin kur nuk di më se si të shpëtojë nga gjembat.

Këta lloj iriqësh kanë deri në 30,000 gjemba që mbulojnë trupin e tyre anë e mbanë dhe madje me një gjatësi jo të vogël.

Loading...