Gjatë muajve të ngrohtë, ju mund të gjeni me shumicë në tregun e fermerit dhe nëse i konsumoni ato trupi juaj do t’iu falënderojë sepse vlera ushqyese e manaferrave është tejet e madhe.

Manaferrat renditen te frutat me përmbajtje të ulët të indeksit glykemik. Ato janë gjithashtu një nga frutat më me pak sheqer me vetëm 7 gramë për filxhan.

Përmbajtja e ulët e sheqerit e kombinuar me përmbajtjen e lartë të fibrave, i bën ato një mundësi të shkëlqyer për rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak dhe insulinës