Të konsumohen patatet e skuqura sidomos në restorante apo dhe ushqim i shpejtë, ndoshta i gatuar në vaj të vjetër, është i keq. Por kjo tashmë ishte e njohur.

Por ajo që ne nuk mund të dimë mirë janë pasojat konkrete që çojnë në një konsum të parëndësishëm të këtij ushqimi. Një studim i kryer nga Shoqata Amerikane e të Ushqyerit zbulon se ata që hanë patate të skuqura dy herë në javë kanë dyfishin e mundësisë së vdekjes së parakohshme.

Studimi vazhdoi më shumë se tetë vjet dhe përfshinte më shumë se 4.000 njerëz. Nuk është aq shumë patatja që po vret, por pikërisht procesi i skuqjes është i dëmshëm. Patatet thithin sasi të mëdha yndyre, pothuajse gjithmonë të shoqëruara me sasi të mëdha të kripës.

Ajo që studimi dëshiron të komunikojë, pra, është se patatet e skuqura dhe të ngjashme janë një ushqim edhe më i dëmshëm për shëndetin tonë sesa zakonisht mendojmë, shkruan noa.al, transmeton Klan Kosova. Është e qartë se nëse ato hahen një herë në një kohë, jeta jonë nuk vihet në rrezik, por sigurisht që preferojnë lloje të tjera gatimi.

Loading...