Robert Bezau vendosi që të pastrojë plazhet e Panamasë, nga mbetjet plastike dhe të ndërtojë me to banesa. Kjo ide i nisi në vitin 2009, kur ai pa që plazhet ishin të tej mbushura me shishe plastike. Me të tëra shishet ai arrit që të ndërtojë disa shtëpi dhe zonën në fjalë e pagëzoi me ermin “fshati plastik”.

Ky fshat do të jetë një rezidencë e komunitetit ekologjik në Bocas Del Toro me 120 shtëpi ku secila prej tyre përmban 20,000 shishe plastike.

Ne jemi duke ndryshuar botën, pa ndryshuar tokën dhe shtëpinë njëkohësisht”, tha Robert Bezau, duke premtuar që nuk do të heqë dorë për asnjë moment nga projekti i tij.