Rezultatet e një studimi që kanë përfshirë qindra meshkuj dhe femra të moshës së mesme kanë treguar se femrat kanë nevojë për më shumë gjumë sesa meshkujt dhe se femrat vuajnë nga më shumë probleme shëndetësore si mungesë e gjumit.

Në anën tjetër këto ndjenja nuk janë ndërlidhur me të njëjtën shkallë të pagjumësisë te meshkujt” kanë thënë hulumtuesit.

Jim Horne udhëheqësi i këtij studimi thotë se një nga funksionet kryesore të gjumit është t’i mundësojë trurit të rikuperohet.

Sipas tij aq më shumë që e përdorni trurin gjatë ditës aq më shumë keni nevojë për gjumë.

Ai shpjegon se femrat zakonisht kryejnë më shumë detyra prandaj edhe e përdorin trurin më shumë sesa meshkujt.

Duke marrë parasysh këtë ato kanë nevojë për më shumë gjumë sesa meshkujt.

Vlen të ceket se mesatarisht femrat flejnë 20 minuta më shumë se meshkujt.