Historia e jetës është organizuar me shfaqjen e “Dna”, një video e cila është një përzierje e shkencës dhe muzikës që tregon evolucionin nga qelizat e para tek Homo sapiens dhe kufijtë e rinj të kërkimit shkencor së bashku me Airc, Shoqata Italiane për hulumtimi i kancerit.

Koncepti i katër muzikantëve dhe prodhuesve Deproducers (Vittorio Cosma, Gianni Maroccolo, Max Casacci dhe Riccardo Sinigallia), shfaqja do të shohë filozofin dhe evolucionistin Telmo Pievani si frontman në skenë dhe do të jetë në turne duke filluar nga 9 prilli, në Teatrin Grande di Brescia, dhe pastaj më 11 prill me të parën në Auditorium Parco della Musica në Romë dhe më 18 maj në teatrin Ariston në Mantua.

“Dna shpjegon Pievani është shpikja më e madhe e evolucionit, është libri i jetës, receta për ndërtimin dhe zhvillimin e të gjitha organizmave të gjalla”.

Helixhi i tij i dyfishtë do të bëhet zemra rrahëse e një historie prej 70 minutash, e realizuar me këshillat shkencore të profesorit dhe studiuesit Pier Paolo Di Fiore, në të cilin muzikantët, të dominuar nga projeksionet e sinkronizuara të krijuara nga krijuesi i filmit Marino Capitanio, do të shoqërojnë botët vizatuese të udhëtimit tinguj pulsues dhe të angazhuar, të cilat do të përmirësojnë komunikimin e shkencëtarëve duke kapur audiencën.

Një udhëtim që synon të nënvizojë rolin e pazëvendësueshëm të kërkimit shkencor në bërjen e kancerit gjithnjë e më të shërueshëm.