Këshilltari i posaçëm Robert Mueller filloi të hetojë ish-avokatin e presidentit Donald Trump, Michael Cohen, për mashtrim në marrëdhëniet e tij personale të biznesit dhe për potencialisht të vepronte si një agjent i huaj i paregjistruar të paktën nëntë muaj përpara se agjentët e FBI-së në Nju Jork të bastisnin shtëpinë dhe zyrën e tij, sipas dokumenteve të lëshuar të marten, shkruan AP.

Seri e aplikacioneve të autorizuara për kërkimin e dokumenteve të tjera zbuluan detaje të reja rreth kohës dhe thellësisë së hetimit në Cohen, i cili përfundimisht u deklarua fajtor për mashtrime tatimore, mashtrime bankare, shkelje të financave të fushatës dhe gënjeshtër në Kongres.

Të dhënat tregojnë se hetimi mbi Cohen ishte duke u zhvilluar që nga korriku 2017 – shumë më gjatë se sa ishte njohur më parë – dhe se një pjesë e madhe e fokusit të saj ishte bizneset e taksive të Cohen dhe paraqitjet e gabuara që ai ua bëri bankave si pjesë e një skeme për të lehtësuar veten prej rreth 22 $ milion nga borxhi.

Loading...