Është hapur për përdorim nga viti 2002, Ura Veluwemeer është një punë mahnitëse e arkitekturës dhe e inxhinierisë. Kjo urë prej uji është e vendosur në Harderwijk, Holandën Lindore.

Gjatë hartimit të këtij kalimi unik, inxhinierët zgjodhën ndërtimin e urës ujore përgjatë rrugës N302, ku çdo ditë kalojnë 28,000 automjete.

Veluwemeer është një urë uji e thellë 3 metra që lejon anijet e vogla dhe varka të tjera lundrimi të kalojnë me lehtësi.

Inxhinierët më së shumti kanë zgjedhur këtë dizajn interesant për të kursyer para në lidhje me teknikat e kalimit të rrugëve ujore.

Një tunel, një opsion që mund të konsiderohet, do të kërkonte shumë kohë dhe përpjekje me të njëjtin rezultat përfundimtar.

Një urë rrugore do të ishte gjithashtu një konsideratë e mundshme e projektimit, por do të kishte kërkuar një buxhet më të madh dhe kohë ndërtimi më të gjatë.

Rruga që kalon nën ujësjellësin Veluwemeer shërben për lidhjen e Holandës me ishullin më të madh artificial në botë. Flevoland u ndërtua nga një tokë e rikuperuar në rajon dhe është e rrethuar nga tre liqene të bëra nga njeriu.

Loading...