Por hithrat therëse shihen si një trajtim premtues natyral për ethet e barërave.

Hulumtimi i tubit provues tregon se ekstraktet e hithrave mund të pengojnë inflamimin që mund të shkaktojnë alergjitë sezonale.

Kjo përfshin bllokimin e receptorëve të histaminës dhe ndalimin e qelizave imune nga lëshimi i kimikateve që shkaktojnë simptoma të alergjisë.

Megjithatë, studimet njerëzore vënë në dukje se hithrat e hidhur janë të barabarta ose vetëm pak më të mira në trajtimin e etheve të barit sesa një hapë qetësuese.

Përderisa kjo bimë mund të jetë një ilaç premtues natyror për simptomat e etheve të barit, nevojiten më shumë studime njerëzore afatgjata.

Loading...