Kërpudha e ngrënë nga Super Mario është amanita muscaria: ajo ka një substancë psikoaktive që shkakton micropzi, një gjendje gjatë të cilës objektet duken më të vogla (dhe e bën personin të ndihet më i madh). Efekti i ngjashëm edhe telk Liza në botën e çudirave.

Super Kërpudha është një objekt që të gjithë ata që kanë luajtur Super Marion e kanë parë: kur ai e ha atë, ai zakonisht Mario rritet në versionin e tij Super.

Super Kërpudha Mario është frymëzuar nga kërpudha helmuese Amanita muscaria, me aspektin prototpik të kërpudhës toksike: kapelën e kuqe me pika të bardha.

Kërpudha përmban substanca psikoaktive, të tilla si acid ibotenik, muskimol dhe muskazone.

Nëse konsumohet apo nëse thjesht e prekni, ajo mund të shkaktojë deformime në perceptim dhe një gjendje depersonalizimi (ndër të tjera).

Gjëja më interesante është se ajo shpesh shkakton mikropsi, një gjendje iluzioni pamor që i bën objektet të tilla sa ne i perceptojnë shumë më të vogla se sa ato janë në të vërtetë. Si rezultat, pacienti ndihet i madh, ashtu si Super Mario.

Sindroma quhet gjithashtu Sindroma e Lizës në botën e çudirave, ose Sindroma Todd (nga psikiatri anglez i cili e ka studiuar për herë të parë).

Loading...