Gjiganti Instagram do të bllokojë hashtagët e njohur si kunder vaksinave, në një përpjekje të vazhdueshme për të goditur dezinformatat mjekësore duke u ndarë në faqen e mediave sociale.

Kompania në pronësi të Facebook njoftoi se do të minimizojë ‘rekomandimet e këtyre përmbajtjeve dhe llogaritë që e vendosin atë’.

‘Masat afatshkurtra’ do të përfshijnë bllokimin e hashtagëve lidhur me “dezinformata të njohura shëndetësore”, duke përfshirë; #vaksinimishkaktonautizmin, #vaksinimihelmon.

Megjithatë paralajmëruan se do të duhen disa javë për të hyrë në fuqi, me këto hashtags që ende janë aktive në Instagram sot.

Vaksinat janë një nga përparimet më të mëdha të mjekësisë moderne, duke bërë sëmundje kërcënuese për jetën që mund të arrijnë përmasa epidemik.

Loading...