I vendosur në qendër të Holandës, qyteti i Utrecht është i katërti më i madh ne vend. Është kryeqytet i provincës me të njëjtin emër.

Ka një popullsi prej më shumë se 347.000 banorëve sipas të dhënave të vitit 2018.

1 e treta e popullsisë është e përbërë nga emigrantë, sipas faqes zyrtare të Utrecht në internet.

Utrecht është selia e hekurudhave të Holandës duke u kthyer në qendrën e shërbimeve të transportit.

Vendi gjithashtu njihet si qendër studentore, pasi aty ndodhet Universiteti i Utrecht, një nga më të mëdhenjtë dhe më të vjetrit universitet në Holandë.

Ditën e sotme 3 persona u vranë në një incident të konsideruar terrorist në një tramvaj.

Për këtë policia ka arrestuar 37 vjeçarin turk Gökmen Tanis.

Loading...