Çështja e jetës pas vdekjes është një mister i vjetër sa edhe vetë njeriu, për të cilin mund të mos gjejmë përgjigje derisa ta shijojmë vet vdekjen.

Por, Hollivudi ka dokumentuar me filma të ndryshëm atë që mund të ndodhë pasi të vdesim, në mënyra prej tregimeve të dashurisë, si ‘Ghost’, e deri te tregimet e frikshme, sikur ‘Poltergeist’.

Në vitin 1990, shkrimtari Peter Filardi e riktheu në jetë tregimin rreth katër studentëve të mjekësisë, të cilët bënin eksperimente me përvojat afër vdekjes.

Secili nga personazhet, duke përfshirë edhe Julia Robertsin dhe Kiefer Sutherlandin – lejojnë që të ‘marrin fund’, me qëllim që të shohin se çka ndodhë pas vdekjes.

Një version më i ri i të së njëjtës ide, ‘The Lazarus Effect’, është publikuar më 27 janar.

Në të dy këto raste, afrimi te vdekja shkakton ndryshime në jetën e personave ‘të ringjallur’, në të dy rastet ndryshime negative.

Por, në jetën e përditshme, rasti i Josh-it, i cili kishte përjetuar tri herë përvoja afër vdekjes, nuk kishte rezultuar me kthimin e një njeriu më të keq, përkundrazi. Dmth Hollivudi na e ofron atë që na frikëson, e jo atë që është e vërtetë.

Loading...