Konsumatorët zviceranë gjenerojnë një sasi të mbetur të mbeturinave, por mbeten kampionët e riciklimit të Evropës.

Zyra e Statistikave të Bashkimit Evropian thotë se Zvicra hodhi mesatarisht 706 kilogramë mbeturina për person në vitin 2017 – duke e bërë vendin prodhuesin e tretë më të madh të mbeturinave komunale prapa Danimarkës dhe Norvegjisë.

Shifra zvicerane është në përputhje me të dhënat e ofruara nga Zyra Federale e Mjedisit, sipas agjencisë së lajmeve Keystone-SDA, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, Zvicra gjithashtu mbetet kampione në riciklimin, tregojnë shifrat më të fundit zyrtare të BE-së.

Niveli mesatar i BE-së për prodhimin e mbetjeve ishte 487 kg, ndërsa norma mesatare e riciklimit ishte 81 kg.

Kur është fjala për kompostimin, zviceranët vijnë pas Austrisë fqinje, por përpara Danimarkës.

Loading...