Pasi Lëvizja BESA ka kushtëzuar kryeministrin e Maqedonisë, janë zgjuar edhe komunistët e vjetër të LSDM por edhe të VMRO-së kundër amendamenteve dhe kërkesave të Lëvizjes BESA për të drejtat e Shqiptarëve. Por ja si u përgjigjet zëdhënësi i BESËS: Për t’i kritikuar kërkesat e BESËS radhën nesër e ka Branko Crvenkovski dhe plotësohet treshja: Georgievski, Frçkovski, Crvenkosvki! shkruan zëdhënësi i BESËS.