Një profil i RDK-së përmes rrjetit social Instagram kanë njoftuar se kryetari i tyre Vesel Memedi e ka mbështetjen e kancelares gjermane Angela Merkel për President të Maqedonisë, përcjellin portale këtë postim.

“Meqë, ka krizë politike në vend, partisë së vogël të Vesel Memedit ia merr mendja që pikërisht janë ata që mund të ofrojnë njëkompromis mes kundërthënieve të LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së. Sipas burimeve partiake brenda RDK-së, mësojmë se Vesel Memedi e ka pranuar kandidaturën pas insistimit të kancelares Merkel, por Memedi ka vendos një kusht, nëse e kandidon atë unanimisht fshati Çajle, në të kundërt, nuk e pranon kandidaturën dhe do të deshperojë mijëra qytetarë.”, shkruan nfomagazin.

Loading...