Para fillimit të seancës së sotme gjyqësore për Besir Belën dhe Skender Demirin, të akuzuar për vrasjen e 20 vjeçarit Nikolla Sazdovski-Sazdo, prokurori publik te Gjykata dorëzoi urdhër origjinal për sigurimin e shënimeve nga video-kamera e CD-së qytet i sigurisë.

Mbrojtësi i të akuzuarit të dytë Bela, avokati Asmir Alispagiq kërkoi Gjykata të mos e pranojë incizimin si dëshmi tani, por në dëshmi plotësuese në procedurë të mëtutjeshme, sepse atë ka mundur ta bëjë më herët dhe se mundësi të tillë ka pasur shtatë herë deri tani. Me të u pajtua edhe avokati Naser Raufi.

Megjithatë, Këshilli gjyqësor vendosi të pranohet si dëshmi, sepse nuk paraqet pengesë dhe se Prokuroria Publike ka dorëzuar edhe dëshmi se incizimi në kohë është dorëzuar te mbrojtja.
Në kërkesë të avokatit të të dëmtuarit, Vanço Shehtanski si dëshmi nxirren gjetjet psikiatrike dhe pikpamjet për dëm jomaterial dhe dhimbje të duruar për shkak të humbjen së një personi të afërt për prindërit dhe vëllaun e motrën e Sazdovskit.

Sipas aktakuzës, Bela dhe Demiri së bashku me J.L. (19) i cili është në arratisje, më 29 qershor të vitit të kaluar e kanë rrahur Sazdovskin në stacionin e autobusit para fabrikës”Alkaloid” në bulevardin “Aleksandar Makedonski” në Autokomandë.

Nga lëndimet e marra, Sazdovski më 9 korrik të vitit 2018 vdiq në Klinikën për anestezi, rianimim dhe shërim intensiv – KARIL në Qendrën klinike “Nëna Terezë”.

Dy sulmuesit, Besir Bela dhe Skender Demiri, janë në paraburgim në burgun e Shutkës, ndërsa për të dyshuarin e tretë, i cili ende është i paarritshëm për organet e ndjekjes, është shpallur urdhërarest vendor dhe ndërkombëtar.