Në Itali, u krye një studim që gjeti se gratë që përfshijnë më shumë ullinj në dietën e tyre kanë një shans 30 për qind më të ulët për zhvillimin e kancerit ovarian.

Arsyeja nuk është ende e qartë, por vajrat e shëndetshme dhe vajrat e ullirit mund të shtypin aktivizimin e gjeneve përgjegjës për fillimin e kësaj sëmundjeje.