Shpesh na tregohet se marrëdhëniet seksuale në takimin e parë mund të shpërdorojnë shanset tuaja për të kthyer një lidhje në një marrëdhënie serioze.

Por sipas një studimi të ri, intimiteti në një fazë të hershme mund të ndihmojë në krijimin e një lidhjeje më të fortë midis partnerëve të ardhshëm,

Një ekip psikologësh nga qendra ndërdisiplinore Herzliya me bazë në Izrael dhe Departamenti i Psikologjisë klinike dhe shoqërore të Universitetit të Rochester-it, kanë thënë se dëshira seksuale mund të luajë një rol të madh në tërheqjen e partnerëve potencialë me njëri-tjetrin.

Image

Por, në thelb, dëshira seksuale gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në nxitjen e formimit të lidhjes mes njerëzve.

“Seksi mund të vendosë skenën për thellimin e lidhjes emocionale midis të huajve”, ka thënë autori kryesor i studimit Gurit Birnbaum, një psikolog social dhe profesor i asociuar i psikologjisë në IDC Herzliya.

“Kjo është e vërtetë për burrat dhe gratë. Seksi i motivon qeniet njerëzore të lidhen, pavarësisht nga gjinia.”

Studimi ishte i marrëdhënieve heteroseksuale dhe konstatoi se burrat dhe gratë po përpiqeshin të lidheshin me partnerët kur u ngjallën seksualisht.

Grupet e burrave dhe grave janë vënë në katër studime të ndryshme të ndërlidhura, ku sjellja e tyre ndaj njëri-tjetrit është analizuar nga psikologët.

Shkencëtarët zbuluan se dëshira seksuale shkakton “lidhjen emocionale” midis njerëzve.

Prof Birnbaum tha: “Dëshira seksuale mund të luajë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e marrëdhënieve. Është magnetizmi që i mban partnerët së bashku për një kohë të gjatë në një lidhje”.