Presidenti rus, Vladimir Putin gjatë vizitës në Beograd padyshim se me vete kishte edhe një çantë të zezë, të cilën në dorë e mbante truproja i tij.

E njohur si “çanta e zezë” apo “Cheget’, konfirmohet se ajo është një çantë në të cilën gjendet kontrolli i sistemit dhe armëve nukelare në Rusi.

Thuhet se përmes kësaj çante ruhet komunikimi ndërmjet presidentit të Rusisë, dhe selisë në të cilën gjendet armët bërthamore, në rast se vjen puna që ato të vihen në funksion.

Në atë çantë gjendet një sistem audio-viziv i cili mundëson komunikimin ndërmjet Putinit dhe selisë në të cilën gjenden armët bërthamore në Rusi.

Vlen të theksohet se këtë qantë ka të drejtë që ta posedojë vetëm presidenti.