Besoj keni qenë në kontakt me njerëz që e fshehin moshën e tyre të vërtetë, si meshkujt dhe femrat.

Psikologët kanë listuar disa nga problemet që vuajnë njerëz të tillë, pra që e kanë kompleks t’i tregojnë të tjerëve moshën e tyre.

1. Ata nuk mund të pranojnë plakjen

Shumë njerëz hyjnë në mohim rriten. Një pjesë e tyre nuk duan të pranojnë faktin se po rriten. Jo vetëm që këta  njerëz e fshehin moshën e tyre nga të tjerët, por ata në të vërtetë përpiqen të mos e kujtojnë sa vjeç janë. Ky është një problem serioz që ata kanë me pranimin e vetes së tyre, kompleks që ndikon për keq në jetën e tyre.

2. Ata mendojnë se mosha e vërtetë i bën  ato më pak tërheqës

Disa njerëz, dhe veçanërisht gratë, besojnë se rritja moshës i bën ato më pak tërheqëse. Gënjejnë për moshën e tyre në mënyrë që të duken tërheqëse për të tjerët, por në fakt duken shumë keq.

3. Nuk janë të kënaqur me arritjet e tyre

Kur disa njerëz nuk janë të kënaqur me përparimin e tyre në jetë, ata ndihen  keq kur rriten. Në një rast të tillë, këta njerëz përpiqen të fshehin moshën e tyre nga të tjerët.

4. Duan të dalin në takim me njerëz më të rinj

Disa njerëz e fshehin moshën e tyre në mënyrë që të jenë në gjendje të dalin në takim romantik me njerëz më të rinj. Ata njerëz besojnë se mosha e tyre mund të shkaktojë probleme.

5. Për të shmangur paragjykimet

Disa njerëz gënjejnë për moshën e tyre për të mos u gjykuar. Sipas intv.al edhe ata vetë gjykojnë të tjerët për moshën dhe si pasojë nuk e tregojnë.