Cigare, letra të lagështa, qirinj-parfumi, kallëpe për pjekjen të Mans, nxehës për ushqimet, lugë druri, ibrik çaji, janë pjesë e gjërave që Komuna e Haraçinës ka blerë me buxhetin për përfaqësim, buxhet i cili zakonisht ndahet për dreka biznesi, vizita të delegacioneve të huaja dhe takime pune, përcjell Infomagazin.

Deri në nëntor të vitit të kaluar, Komuna e Haraçinës ka shpenzuar rreth 7 mijë euro në restorante dhe bare, por shumica e kostove nuk kanë asnjë pikë kontakti me ekipin.

Kështu, rregullisht, në komunë janë blerë kroasana “Seven days”, letra të lagështa, qirinj-parfumi, errëra ambienti të livadhit, vaniles, portokallit, relaksuses freskie për hapësirë, krem për duart … Komuna ka shpenzuar edhe për fruta, duke blerë banane, ananas, kivi. Nga paratë për reprezentacion Kombëtarja janë ndarë edhe për mjete për pastrimin e xhamave, laminatit, “domestos”, acid klorhidrik, gjësende tjera për xhamat.

Por, nuk është e gjitha kjo, kështu që komuna ka vendosur të shpenzojë edhe për gjërat e shtëpisë – vitin e kaluar në janar Komuna e Haraçinës ka shpenzuar edhe për pllaka për nxjehje të ushqimeve, lugë druri, ibrik çaji, tabaka dhe lugë për çaj, kallëpe për pjekjen e muns pjekje dhe pesë tabake alumini.

Edhe pse paratë për ekipin përdoren zakonisht për dreka dhe darka kur vijnë delegacione të huaja dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore, Komuna e Haraçinës ka shpenzuar për ullinj, proshutë pule, sallatë ruse, çamçakëz, mish të tymosur, suxhuk bosnje, sheqer, çokollatë. Një pazar i tillë i ka kushtuar komunës 7 deri në 8 mijë denarë.

Shumica e parave janë shpenzuar në restorante dhe bare, por në dokumente nuk shkruhet kush ka hëngër dhe pirë, as për çfarë qëllimi është mbajtur dreka apo darkë dhe ju mund të shikoni në fatura vetëm pjesën e parave të harxhuara. Shpesh faturat janë prej 50 deri 100 euro, por ka edhe fatura prej 500 euro për drekë ose darkë.

Kryetarja e Haraçinës Milikije Halimi, dy ditë nuk ka qenë në dispozicion për t’iu përgjigjur thirrjeve të Makfaks, përcjell Infomagazin, dhe të shpjegojë nëse ekipi ka blerë gjëra për përdorim në shtëpi apo kallëpet për pjekje për muns janë të nevojshme për komunën.

Shpenzimet për ekipin në komuna nuk janë të rregulluara në nivel kombëtar dhe vetëm disa nga komunat kanë miratuar rregullore që rregullohet mënyra e shpenzimit të parave për këtë qëllim. /Infomagazin/

Video: