Artistët nga Kina, Pekin Sun Yuan dhe Peng Yu kanë qenë të njohur për krijimet e tyre duke përdorur kufomat reale apo indet yndyrore të njeriut edhe pse ky krijim i tyre nuk përfshin këto pjesë – është gjithashtu shumë reale.

Kjo skulpturë tejet reale, me titull “Engjëll”, përshkruan një engjëll të rënë në tokë në formën e një gruaje të vjetër, krahët e saj s’kanë pupla dhe duket sikur të jetë duke fjetur ose ndoshta e vdekut, transmeton lajmi.net

Kjo është bërë nga xheli i silicit, tekstilit me fije qelqi, çeliku dhe rrjeta të endura.

Deklarata e artistëve zbulon qëllimin e projektit; duke theksuar tensionin dhe tranzicionin në mes të mbinatyrshmes dhe të zakonshmes. Engjëlli, një qenie transcendente, i ka bërë të pafuqishëm dhe të paaftë për të punuar drejt vullnetit të Perëndisë, ose për të ndihmuar ata që besojnë ekzistencën e tij.

Sipas burimeve biblike, Kerubinët dhe Serafimi janë llojet e engjëjve që kanë krahë (Eksodi 25:20, Ezekiel 10, Isaia 6). Hebrenjve 1:14 përshkruan engjëjt thjesht si qenie shpirtërore; për këtë arsye, ajo është më e saktë të thuhet se vetëm disa engjëj kanë krahë.

Pra, fotografitë të cilat kohë më parë ishin shpërndarë në rrjetet sociale me pretendimet e një engjulli të rënë nga qielli, janë vetëm një skulpturë hiper-realiste nga artistët kinez.