Është thënë shumë dhe vazhdon të thuhet edhe sot në lidhje me rreziqet e konsumimit të tepërt të sheqerit, madje ka edhe shumë kritika ndaj markave si Coca-Cola dhe Pepsi për luajtjen e një roli në zhvillimin e sëmundjeve

Por shumë shpesh, këto kritika nuk janë mbështetur me të vërtetë në veprim: sot këto pije po prodhohen edhe më shumë, nëse gjithçka, ka shenja kërkuese në rritje për to.

George Prior, nga Los Anxhelosi, vendosi të filloi fushatën e tij kundër përdorimit të tepër të sheqerit. Ai kreu një eksperiment që tregonte se çfarë mund të bënte kockë e vogël sheqeri në trupin tonë.

Eksperimenti i tij përfshinte pirjen e dhjetë kanaçeve në ditë me Coca-Cola, për një muaj rresht.

Rezultati ishte drastik: Pesha Trupore e George, thjeshtë ishte ngritur në qiell.

Ja si dukej ai në fund të muajit:

Kam dashur t’ia kujtojë të gjithëve se sa sheqer në ditë pinë ata, dhe çfarë ndikimi të dëmshëm ka ai në shëndetin e tyre,” tha George.